Nagyon szép:)
2 liter tej
vaj az edény kikenéséhez
8 tojás
8 kanál porcukor
2 vaníliáscukor
2 kanál kókuszreszelék
4-5 kanál finomliszt
5 dkg előre beáztatott mazsola
fahéj és a narncshéj a díszítéshez
Felteszünk 2 liter tejet föni.
Én a lábas alját kissé kivajazom, így nem ég oda a tej.
8 tojást szétválasztok. 8 tojásfehérjét 4 kanál porcukorral és 1 vaníliáscukorral kemény habbá verek. A 8 tojássárgáját egy tálba teszem.
Amint forr a tej, akkor a galuskákat a fehérjéből kiszaggatom és a tejben kissé megfözöm.
Elöször az egyik felét, majd kanállal megfordítom és a másik felét is.
Vigyázok, hogy a tej ki ne fusson, a lángot lejjebb veszem.
Egy tálba szedem a tojáshab galuskákat. /Aki szereti, az a tojáshabba tehet 2 kanál kókuszreszeléket is./
Amikor a galuskákat kiszedtük, hozzáadunk 4 kanál porcukrot és 1 vaníliáscukrot is és jól elkeverjük, majd kiveszünk a forrásban levö tejböl 3 dcl-t és a 8 tojássárgájával és 4-5 kanál finomliszttel jól összekeverjük és a tejhez adjuk, majd felfözzük.
Hozzáadunk elöre beáztatott mazsolát is, kb.5 dkg-ot , és 5-8 percig fözzük.
Ha picit csomós lenne, akkor szétmixeljük vagy szürön átszürjük.
Ezután tálba öntjük a madártejet és a galuskákat a tetejére helyezzük.
Böven megszórjuk fahéjjal esetleg vékonyra vágott narancshéjdarabokkal, vagy kandírozott narancshéjjal. Jól behütjük.
Jéghidegen az igazi
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.