Hozzávalók / 4 adag
50 dkg liszt (finom)
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk só. 1 db tojás
Elkészítés
Az élesztőt 3 dl vízből 1 dl elveszünk és a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
A megkelt tésztát lisztes deszkán 8- 10 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
Olajjal kikent sütőpapírral tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
, Majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán átkenjük őket pici vizel megszórjuk magvakkal
Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 30- 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
fél evőkanál olaj elég a papír kenéséhez.
Limara receptje alapján készitettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.