1 kg csirkemáj
3-4 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
2 ek.liba vagy sertés zsír
1 ek. pirospaprika
só
őrölt fekete bors
majoránna
Előkészítés: A májat megtisztítjuk /nehogy epe maradjon rajta/. Felekre szedjük. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, paradicsomot és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával. Erős lángon pirítsuk meg /kb 8-10 perc/. Ne főzzük! Folyadékot ne tegyünk rá! Megszórjuk a pirospaprikával, összerázzuk vele. Két-három perc után levesszük a tűzről. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.