Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Előétel / hideg recept ( tálaláskor ) » Májas kosárka

felvitel dátuma: 2019-05-29 15:34:48       mai nézettség: 1       nézettség: 558
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

A töltelékhez:

10 dkg hántolt köles
15 dkg Gyulai májas (www.gyulahus.hu)
2 főtt tojás
2 egész tojás
1 csokor friss petrezselyemzöld
őrölt színesbors

továbbá:

1 csomag réteslap
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Történt, hogy egyszer töltött csirkecombokat készítettem, s több lett a töltelék, mint amit a húsokhoz fel tudtam volna használni.
Mivel a tepsi is tele lett a combokkal, így mellé sem tudtam tenni a felesleges masszát.
Viszont árválkodott a hűtőben egy megbontott csomag réteslap, így született az ötlet: készítsek réteslap kosárkákat a kimaradt májas töltelékkel.

Mivel nagy sikert aratott a családban, így azóta már többször is elkészítettem.
A tölteléken is "korszerűsítettem", az utóbbi időben kölessel készítem.
De természetesen nagyon finom tejben áztatott zsemlyével (mint az eredeti verzióban), vagy rizzsel, s ha májdarabkákat is teszünk bele, azzal még laktatóbbá válik.

A kölest szűrőben, folyó víz alatt jól átmossuk.
Ezt követően sóval ízesítve 3 dl. vízzel feltesszük főni. 15 perc főzési idő elég neki, ha hagyjuk még egy kicsit állni a saját gőzében, majd kissé kihűtjük, s ezzel a szemek is szépen elválnak egymástól. A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A fentiekből 2 egész nyers tojással, frissen őrölt színesborssal és 15 dkg. Gyulai májassal masszát készítünk.

A réteslapokat 12X12 cm-es darabokra vágjuk.
Egy kosárkához 2 lapot használunk fel a képen látható módon, elforgatva egymáson.
A réteslapokat felhasználásig nedves konyharuhával takarjuk le, hogy ne száradjanak ki.
Ha fém muffinsütőnk van, akkor olajjal kenjük ki a mélyedéseket.
A szilikon kapszlikkal semmi előkészület nem szükséges.
Teáskanál segítségével megtöltjük a belehelyezett réteslap négyzeteket.

Előmelegített sütőben (150 fok hőlégkeverés, vagy 170 fok alsó-felső sütés) 10 perc alatt megsütjük a kosárkákat.

Ha előételnek tálaljuk, akkor valamilyen mártást adjunk hozzá.
Én most paradicsomos-chilis salsát készítettem: sűrű paradicsomlé, zellerzöld, paprikadarabkák felfőzve, kis cukorral, citromlével beállítani a kellő ízhatást.
A végén a paradicsom húsából is kis kockákat teszünk bele, valamint friss bazsalikomot.
Ha szükséges kis keményítővel behúzzuk.
De akár húsok mellé is adhatjuk a főételeknél, színesítve, változatossá téve azt.


 

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.