60 dkg pontyikra
5 dkg vöröshagyma
1 citrom
1 babérlevél
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
2 dl majonéz
1/4 csomo petrezselyem
1 db metélőhagyma
olajbogyó ( diszítéshez is )
saláta
Mártás:
A majonézt citromlével, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, olajbogyóval összekeverjük.
A halikrát sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával, citromlével ízesített vízben megfőzzük.
A halikráról levesszük a hártyát, és egyenlő darabokra fejtjük.
Tálalás:
Megmossuk a salátalevelet, és a tányérra terítjük.
Ráhelyezzük a halikrát, majd a fűszeres majonézes mártást, tetejére friss zöldséget, és olajbogyót díszítésként, majd a hűtőbe tesszük egy pár órát, hogy érlelődjön.
Hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.