Nagyon praktikus és nagyon finom. Hidegen egyedül is fogyasztható.
10 dkg főtthús
5 db főtt sárgarépa
2 db főtt karalábé
2 db főtt zeller
1 db főtt fehérrépa
a fenti hozzávalók mind a pulyka nyaklevesből maradtak.
1 db tojás sárgája
1 dl étolaj
1 mokkáskanál mustár
1 csapott mokkáskanál stevia /vagy 1 teáskanál cukor/
1 mokkáskanál só
1 evőkanál citromlé
A húslevesbe főtt "alkotórészeket" felszeleteljük és egy tálba tesszük.
A tojássárgát mély tálban fakanállal vagy kis robotgéppel keverni kezdjük.Az olajat kezdetben cseppenként adagoljuk a tojássárgához, de amikor már keményedni kezd, nagyon vékony sugárban önthetjük. Ha már vaj keménységű hozzáadjuk a mustárt, az édesítőt, sózzuk és a citromlevet is óvatosan hozzákeverjük.
Ekkorra az állaga hígabbá válik, így már rá tudjuk önteni a tálban lévő felvágott főtthúsra és zöldségekre. Óvatosan összekeverjük és tálalhatjuk is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.