Majonézes saláta:
4 dl joghurt vagy tejfől
1 tubus majonéz
fokhagymapor vagy 2-3 gerezd reszelve
só, bors
2-3 db kockázott paradicsom
2-3 db tv paprika kockázva
10-12 db ecete uborka kockázva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1- 2 fej lilahagyma felkarikázva
50 dkg fodros kocka tészta
Bolonyais pöri:
50dkg csirkemell felkockázva
2 fej vörös hagyma
2 ek. olaj
1 tk. egész kömény
1 tv paprika
2-3 gerezd fokhagyma
örölt paprika
1-2 db paradicsom
2 pörkölt kocka
só, bors, 1 csokor apróra vágott petrezselyem zőld
Elkészítem a majonézes salátát hozzá keverem a hozzá valókat és hűtőbe rakom pihenni addig amíg kifőzöm a tésztát. Amikor kifőt a tészta jól lehűtöm (azaz a csap alatt lehütöm:), aztán olajjal összekeverem ,hogy ne ragadjon össze. Összekeverem a tésztát majonézes salátával.
Bolonyai pörkölt
Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, pírítom a köménymagot, a kockára vágott paprikával, a zuzzott fokhagymával. Hozzá adom a húst és fehéredésig pírítom. Piros örölt paprikát hozzá keverem fel öntöm kevés vízzel és puhára párolom.Adok hozzá paradicsomot, kechapot is. Ízlés szerint sózni, 2 db pörkölt kocka. Amikor a hús megpuhult zaftjára sütöm.
Tálalás: egy lapos tányérra raktam a majonézes tészta salátát és a tetejére a bolonyais pörköltet.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.