Hozzávalók:
6 db kifli /szikkadt/
10 dkg mák
8 dkg cukor
egy csipetnyi só
½ cs. vaníliás pudingpor + 2 kanál cukor
6 dl tej
citromhéj /reszelve/
1-2 cs. vaníliás cukor
sárgabaracklekvár /a tetejét meglocsolni/
Elkészítés:
A kifliket felkarikázom. A mákot a cukorral összekeverve ledarálom, hozzáadom a sót is.
Egy tálba lerakok egy sor kiflit, majd megszórom a cukros mákkal. Ezt a rétegezést addig csinálom, amíg vannak a hozzávalók.
A pudingport elkeverem a cukorral, kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverem, majd a forrásban lévő tejbe öntve megfőzöm. Belekeverem a reszelt citromhéját, a vaníliás cukrot és ezt a mákozott kiflikre öntöm. Nem keverve / hogy ne törjenek meg a karikák/, a tálat mozgatva rázogatom, hogy a tej mindenhova eljusson.
Ezután fedővel letakarom, hogy a gőzben tovább puhuljanak a kiflik. 10-15 perc után tálalom.
Ez így készítve nagyon finom „ lecses” lesz, ennek ellenére, már az íz hatások miatt is meglocsolom folyós sárgabaracklekvárral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.