5 db. tojás sárgája és fehérje külön választva
20 dkg rétes liszt
1 cs.sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
5 evőkanál víz
20 dkg cukor
1 cs.vanília cukor
3 közepes sérgarépa apróra reszelve
3 evőkanál búzadara
15 dkg darált mák
2 evőkanál porcukorral vegyítve.
Krém:
1 banán
10 dkg cukor
fél cs.tejszín ízű pudingpor-főzős
1.5 dl tej
2 evőkanál cukor
fél cs. étkezési zselatin.
Díszítéshez:
2 tábla fehér tejcsokoládé.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet.
Hozzáadjuk az 5 kanál vizet, a porcukros mákot, a búzadarával elkevert reszelt sáragarépát, a vaníliacukrot, s a robotgépes keverés után fakanállal lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját.
Kivajazott, kilisztezett csatos tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 200 fokon, fél óra alatt megsütjük.
Amíg sül és kihűl a tortánk, elkészítjük a krémet:
A banánt a cukorral összeturmixoljuk.
A pudingport felfőzzük a tejben, a cukorral, kihűtjük.
A zseletint felfőzzük 1 dl vízben, ha kihűlt hozzákeverjük a pudinghoz, amit összekeverünk a banánturmixal.
Ezt a jóállagú krémet kenjük a félbevágott tortalapunkra, majd ráhelyezzük a tortalap másik felét.
Tortánk tetejét leöntjük a 2 tábla olvasztott fehércsokoládéval.
Tetszőlegesen díszíthetjük a torta tetejét, az adott alkalomhoz illően.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.