Drága Pumukli kolléga, annyira tokéletes cuccokat toltesz fel, hogy nem gyozom kapkodni a fejem. Ugye, Te szakács vagy - mármint profi-szakács? Gratulálok!
50 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
20 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
1,5 dl tej
csipet só
2 ek. porcukor
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
15 dkg darált mák
1,5 dl tej
10 dkg porcukor
A kiflik meghempergetéséhez:
vaníliás porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a diót. Ugyan így elkészítjük a máktölteléket is. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk. A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Drága Pumukli kolléga, annyira tokéletes cuccokat toltesz fel, hogy nem gyozom kapkodni a fejem. Ugye, Te szakács vagy - mármint profi-szakács? Gratulálok!
Nagyon szépen köszönöm a dicséretet!A kelt tészták néha másképp gondolják!:))Nem mindig akarnak sikerülni!:)
Nagyon régen készítettem most karácsonyra lesz nálunk el csentem a receptet!Olyan mint a havas táj!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.