40 dkg liszt
10 dkg margarin.
2egész tojás +1 tojás
3 dkg élesztő.
3 dl tej
3 csípet só
2 evk cukor
Töltelékhez/// 20 dkg mák
30 dkg dió
30 dkg porcukor
2 vaníliás cukor,
3 narancs héja
4 evk citromlé
2 evk rum aroma
1 marék mazsola
Egy nagy tálba bele tesszük a lisztett,és a sót,és a két egész tojást,a margarint,a tejben cukorral fel futtatot élesztőt,és nagyon finom zálogú tésztát dagasztunk,és egy nagyobb tálba fórró vizet teszünk,és erre a tésztás tálat rá rakjuk,és három konyha ruhával le fedjük,és 40 percig kell,és ezután két cipót csinálunk,az egyiket ki nyújtjuk,és a tölteléket készítjük/// a narancs héjját,és a meg mosott mazsolát aprító géppel pépesre vágjuk,és ketté osztjuk,a mákosba még teszünk 15 dkg por cukrott,ésmég rum aromát,és citrom levét,és jól össze keverjük/// a diós töltelék,a dió le van darálva,a össze zúzott gyümölcs másik felét rá rakjuk,és a másik adag cukrott,és citrom levét,rum aromát,éd 3 csípet fahéjat,és jól össze keverjük,és mind két cipó ki nyújtva,és meg töljük ,egyik mákkal,a másik dióval,és a meg kent tepsit enyhén lisztezzük,és a rudakat egymás mellé tesszük,és egy tojást fel vertünk,és ezzel meg kenjük,és amikor a sütőbe tesszük,a sütő forró legyen,és ha szép arany sárga,ki lehet venni,és még fórró állapotban ,hideg vizes kenőtóllal meg kenjük,mind kettőt,és kész.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.