Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mákoskrémes

felvitel dátuma: 2013-09-22 13:47:40       mai nézettség: 1       nézettség: 722
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

tojás, cukor, darált mák, liszt, sütőpor, rumaroma, fehércsoki, habtejszin, zselatin, tej, vaniliáspuding

Előkészületi idő: 35 perc


Elkészítés:

Mákos krémes

Hozzávalók:
a mákos lapokhoz:
6 tojásfehérje
12 dkg cukor
10 dkg darált mák
4 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál rum

a sima laphoz:
3 tojásfehérje
6 dkg cukor
6 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál rum

a krémhez:
7 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
10 dkg cukor
9 tojássárgája
8 dkg főzős vaníliás pudingpor
1 evőkanál vaníliakivonat
4 lapzselatin
2,5 dl habtejszín

a díszítéshez
1-2 evőkanál darált mák, / jelen esetben kakaóport használtam, illetve kis mandulát/

A mákos lapokhoz a mákot, lisztet, sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mákos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapíros lemezre 2 darab 20 x 30 cm téglalapot kenünk. 150 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. A sima laphoz a lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapíros lemezre 20 x 30 cm téglalapot kenünk. 150 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Amíg a tésztalapok kihűlnek elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük, majd kemény habbá verjük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. 3 dl tejet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. A tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a pudingporral, a vaníliakivonattal és a maradék hideg tejjel. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a fehér csokis keveréket. Vízgőz fölé téve, továbbra is keverve sűrű krémmé főzzük. Amikor a krém már sűrű hozzáadjuk a zselatinlapokat. Addig tartjuk a vízgőz fölött (továbbra is keverve) amíg a lapok fel nem oldódnak. A vízgőzről levéve kihűtjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot is. Az egyik mákos lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sima lapot, amire a maradék krém fele kerül, erre tesszük a másik mákos lapot. Megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk darált mákkal. 3-4 órára (még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Szakács: Szimonetta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.