Hozzávalók:
1000 gr Málna
20 dkg cukor
1 csomag 2:1 dzsemfix
ecet az üvegek fertőtlenítésére
3-4db 2-250 gr kis üveg
Elkészítés:
Az üvegeket forró ecetes vízben kifertőtlenítjük.
A Málnát megmossuk és lecsepegtetjük.
A málnát a cukorral alacsony lángon felforraljuk, közepes lángon főzöm 15 percig.
Botmixerrel pépesítem.
Belekeverem a dzsem fixet és kifertőtlenített üvegekbe töltöm és fejjel lefelé fordítva száraz dunsztba rakom, ott hagyom kihűlni.
Aki a magot eltávolítaná, az egy fémszitán nyomkodja át, majd újra forralja fel, mielőtt üvegekbe elrakja.
Felbontás után minél előbb fogyasztandó és hütőben tárolandó.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.