Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Málnás lúdlábtorta

felvitel dátuma: 2023-02-24 15:31:59       mai nézettség: 1       nézettség: 68
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Kakaós piskótához:
6 db "M"-es tojás
6 ek eritrit
4 ek rizsliszt
2 ek  kakaópor
A párizsi krémhez:
4 dl tejszín 30%-os zsírtartalmú
20 dkg eritrit
10 dkg kakaópor
30 dkg margarin
Továbbá:
kb 30 dkg friss málna
rum, vagy rumaroma
A mázhoz:
10  dkg steviával édesített GM csoki
1 ek étolaj
A díszítéshez:
friss málna szemek

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tojások fehérjét  kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport. A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot. 20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.Tortakarikában  hagyjuk kihűlni. A karikát óvatosan leemeljük róla.
A krémhez a tejszínt az eritrittel  forrástól számítva kb. 5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, és hagyjuk kihűlni. Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot  visszahelyezzük a formába.  rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a málnával, és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, málnával kirakjuk  és a felső lapot is ráhelyezzük. Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla, és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk. Tetejét a maradék krémmel és málnával díszítjük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek  közepébe belehelyezzük a meggyszemeket. A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.

Szakács: scarlett69


Film link: https://scarletsite.hu/node/671

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.