7 db tojás,
7 ek porcukor,
7 ek liszt,
1 sütőpot,
1 mokkáskanál vanilia zselé.
Krém:
40 dk málna,
1 tejszín ízú pusing,
1 kanál liszt,
0.5 l tej,
5 ek cukor
2,5 dl habtejszín
Tetejére:
2,5 dl habtejszín,
pár szem málna
A tojások fehérjét habbá verem, a sárgáját meg a porcukorral verem habbá és óvatosan összekeverem fakanálla.
Majd hozzáadom a liszttel elkevert sütőport is. és piskóta formában 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc, majd 170 fon, 20 percig sütöm.
Közben megfőzöm a pudingot a liszttel elkevert pudingporral és a cukorra fél liter tejjjel.
Majd kihűtöm mindkettőt és a piskótát három lapra vágom.
A pudinghoz hozzá rakom a málnát és összeturmixolom, majd a tejszínhabot is.
Ezzel betöltöm a piskótát és elrakom a hűtőbe reggelig.
Ebből a habos krémből jó sok lett ezért hagytam a piskótára bevonáshoz.
Másnap bevontam és a tejszínhabbal díszitettem, és mivel gyerekeknek készűlt ezést ilyen bohókásra készült.
Remélem ízleni fog nekik!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.