¾ cs sütőpor
25 dkg kristálycukor
5 db tojás
5 kanál víz
A kakaós mázhoz:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
5 evőkanál kakaó
1/2 dl rum
10 evőkanál tej
A beleforgatáshoz:
kókusz reszelék
Az 5 tojás fehérjét habbá verjük .A sárgáját a cukorral kikeverjük hozzáadjuk az 5 kanál vízet,óvatosan a lisztet sütőport ,majd hozzáforgatjuk a felvert fehérjét .
Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, rácsra helyezve hűtsük ki egészen.
A mázhoz a margarint olvasszuk fel, keverjük hozzá a cukrot, a kakaót és a tejet. Tegyük vissza a tűzre, és pár perc alatt kevergetve forraljuk ki. Ezután vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a rumot vagy ízlés szerint ez kihagyható, ha nem szereted.
A teljesen kihűlt tésztát ízlésesen kis kockára szeleteljük fel, egyesével mártogassuk bele a kakaós-rumos masszába. Ezután forgassuk bele a kókuszreszelékbe, hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.