Nagyon ínycsiklandozó!!
5 tojás
15 dkg porcukor
5 kanál olaj
15 dkg simaliszt
Krém:
2,5 dcl mandarinbefött leve
2,5 dkg étkezési keményítö
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
0,5 dl rum
5 dkg kókuszreszelék
mandarinszeletek a díszítéshez
zselé a bevonathoz
5 tojásfehérjét,15 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
Majd egyenként belekeverjük az 5 tojássárgáját és 5 az kanál olajat.
Jól kimixeljük.
Majd ezután óvatosan belekeverjük a 15 dkg simalisztet.
Egy sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük és elömelegített sütöben 200 C fokon 8 -10 percig sütjük.
Hülni hagyjuk.
Krém:
2,5 dcl mandarinbefött levéhez hozzáadunk 2,5 dkg étkezési keményítöt majd lassú tüzön megfözzük, állandóan kevergetve. Kihütjük.
Majd 25 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral és hozámixeljük a mandarinos kását.
A piskótalapot hosszában 4 részre vágjuk.
Az aló részét kissé meglocsoljuk rummal majd megkenjük a krémmel, erre jön a második lap és a tetejére a krém.
Az oldalát kókuszreszelékkel borítjuk be, a tetejére pedig mandarinszeleteket rakunk szépen sorba és a süti szélét a krémböl nyomott habrózsákkal díszítjük.
A mandarinszeleteket vékony rétegben zselével vonjuk be. Lehütjük.
Ebböl az adagból kettö darab hosszú süteményünk lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.