Nagyon szép gratulálok . El mentve .
piskótához:
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
1 cs. sütőpor
krém:
25 dkg kiszsemcsés túró
7 dl 1,5%-os tej
2 vanília ízű pudingpor
5 evőkanálkanál cukor
3 nagyobb mandarin édesebb fajtájú
2dl felvert tejszín
diszítés:
4dl felvert tejszín
2 vaníliás cukor
cukorgyöngy ,virágok ,mandarin
Megsütjük a piskótát.Majd megfőzzük a tejjel a pudingporral és a cukorral a pudingot,és kihűtjük .Utána kikeverjük a túróval.Majd 2 dl felvert tejszínnel és egy mandarin reszelt héjával,2 vaníliáscukorral lazítjuk a pudingot.Ez lesz a töltelék a tortába.Meghámozunk 3 mandarint amennyire csak tudjuk megszabadítjuk a fehér részétől is ami még a gerezdeken maradt,és tetszés szerint felkockázzuk.
Ha kihült a piskóta 3 részre felvágjuk és megtöltjük úgy, hogy krém és arra a kockázott mandarin fele ,majd piskótalap a tetejére .A következő rétegre megint krém és megint mandarin ,majd a piskóta teteje.
Annyi krémet hagyunk,hogy kívűlről is bevonjuk a tortát vékonyan egyenletes .
3-4 órát vagy egy éjszakát hűtőbe tesszük.majd felvert tejszínnel ízlés szerint diszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.