Tante Fanny nyújtott rétestészta – 200 g
olaj a kenéshez
Töltelék: - egy rúdhoz
szirup a tetejére, vagy porcukor
Felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a Tante Fanny nyújtott rétestésztát a hűtőből.
Előkészítjük a tölteléket.
A mandarinokat meghámozzuk (a héját a fehér hártyával együtt).
Csak a gerezdek húsát, levével együtt tálkába tesszük. A darált mákhoz adjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a mandarin darabkákat, valamint annyi levet, hogy könnyen kenhető legyen a töltelék, ezután állni hagyjuk kb. 30-40 percig.
Egy rúdhoz 2 db réteslapot használunk. Az egyik réteslapot nedves konyharuhára terítjük, megkenjük olajjal.
Ráterítjük a másik réteslapot, ezt is megkenjük olajjal. Rátesszük a tölteléket.
Két oldalt behajtjuk a lapot, majd a konyharuha segítségével, nem túl szorosan feltekerjük.
Olajjal megkent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tetejét is megkenjük, és előmelegített, 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
Megjegyzés: Még forrón megkenhetjük hideg sziruppal: 3 rúdhoz 1/2 dl vízben 2,5 evőkanál kristálycukrot összeforralunk és kihűtjük.
(II. kép: csak porcukros)
(Töltelék: saját)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.