Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Mandulamorzsás-barackos kelt lepény

felvitel dátuma: 2011-06-05 13:32:47       mai nézettség: 2       nézettség: 1681
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
  • 100 ml tej
  • 1 tojás
  • 250 gr liszt
  • fél t.k. só
  • 3 e.k. porcukor (én kristálycukrot használtam)
  • 2 e.k. olvasztott vaj
  • 1 t.k. szárított élesztő (nyilván a friss is jó...csak abból nem tudom, mennyi kell, így inkább maradtam a szárítottnál)
  • 3-4 db őszibarack (én konzerveset használtam)
  • 75 liszt
  • 40 gr darált mandula
  • 50 gr lágy vaj
  • 40 gr porcukor
  • 1 t.k őrölt fahéj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
  1. Ha kenyérsütő géppel dagasztunk, akkor a megszokott módon beleadagoljuk a hozzávalókat az üstbe.
    Állítsuk be a dagasztó programot, és hagyjuk, hadd dolgozzon a gépünk.
  2. Ha a manuális változatot preferáljuk, akkor a lisztet, vajat, tojást, sót, cukrot és a tejben felfuttatott élesztőt a kis kezünkkel dagasztjuk.
  3. Egy kapcsos tortaformát (kb 25 cm), kivajazunk.
  4. Ha kész a dagasztás, azonnal kivesszük a tésztánkat a gépből, kissé átmasszírozzuk, és azon melegében beleigazgatjuk a tortaformánkba.
  5. A barackokat vékony szeletekre vágjuk és sűrűn a tészta tetejére helyezzük.
  6. A 75 gr lisztet, darált mandulát és vajat addig morzsolgassuk, míg durva szemcsés kenyérmorzsára hasonlító anyagot nem kapunk. Ekkor hozzágyúrjuk a porcukrot és a fahéjat is. Szórjuk meg bőven a barackok tetejét vele.
  7. Tegyük az egész produktumot valami kellemes, meleg helyre és kelesszük kb 20-25 percig.
  8. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük aranybarnulásig.
Szakács: Afraa


Film link: http://afraasutode.blogspot.com/2011/05/mandulamorzsas-barackos-kelt-lepeny.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.