felvitel dátuma: 2011-06-05 13:32:47
mai nézettség: 2
nézettség: 1681
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
100 ml tej
1 tojás
250 gr liszt
fél t.k. só
3 e.k. porcukor (én kristálycukrot használtam)
2 e.k. olvasztott vaj
1 t.k. szárított élesztő (nyilván a friss is jó...csak abból nem tudom, mennyi kell, így inkább maradtam a szárítottnál)
3-4 db őszibarack (én konzerveset használtam)
75 liszt
40 gr darált mandula
50 gr lágy vaj
40 gr porcukor
1 t.k őrölt fahéj
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
Ha kenyérsütő géppel dagasztunk, akkor a megszokott módon beleadagoljuk a hozzávalókat az üstbe.
Állítsuk be a dagasztó programot, és hagyjuk, hadd dolgozzon a gépünk.
Ha a manuális változatot preferáljuk, akkor a lisztet, vajat, tojást, sót, cukrot és a tejben felfuttatott élesztőt a kis kezünkkel dagasztjuk.
Egy kapcsos tortaformát (kb 25 cm), kivajazunk.
Ha kész a dagasztás, azonnal kivesszük a tésztánkat a gépből, kissé átmasszírozzuk, és azon melegében beleigazgatjuk a tortaformánkba.
A barackokat vékony szeletekre vágjuk és sűrűn a tészta tetejére helyezzük.
A 75 gr lisztet, darált mandulát és vajat addig morzsolgassuk, míg durva szemcsés kenyérmorzsára hasonlító anyagot nem kapunk. Ekkor hozzágyúrjuk a porcukrot és a fahéjat is. Szórjuk meg bőven a barackok tetejét vele.
Tegyük az egész produktumot valami kellemes, meleg helyre és kelesszük kb 20-25 percig.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.