Hozzávalók :tésztához:6 tojás, 31dkg porcukor, 25dkg margarin,1 cs vanília,31 dkg liszt, 1dkg szalagáré amit kevés tejbe oldunk fel .
Krémhez :5dl tej,4 kanál liszt ,20dkg margarin , 18 dkg porcukor.
A tojássárgáját ,margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzá adjuk az oldott szalagárét és a lisztet valamint a tojások fel vert habját. A kész masszát 3 részre osztjuk ,1 rész sárga marad, 1 részbe kakaót teszünk ,
míg a harmadik részt zöld ( mandula ) aromával ízesítjük , színezzük.Így külön-külön sütjük meg.
Krém : 5dl tejet 4 kanál liszttel felfőzünk hűlni hagyjuk .
20dkg margarint 18dkg cukorral habosra keverünk majd a ki hűlt tejes krémet hozzá adjuk.a kész krémmel a lapokat össze állítjuk.
Én itt a tetejére is krémet tettem és csokit reszeltem rá, de lehet színes cukorral is be szórni vagy csak csokoládé mázzal be fedni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.