Tészta
- 250 g vaj,
- 2 evőkanál gyümölcscukor,
- 3 evőkanál aprított mandula
- zabpehelyliszt, amennyit felvesz
Töltelék
- 75 dkg túró,
- 1 pohár kis tejföl,
- 3 evőkanál kukorica keményítő,
- bio vanília,
- kis tej,
-3 evőkanál gyümölcscukor
- 2 tojás
A tetejére 5 evőkanál tejben 5 dkg vaj és 100 g mandula 2 evőkanál mézzel összekeverve.
Elkészítése:
- a tészta alapjait összekeverjük. A 2/3-át a tortaforma aljába tesszük.
- a tölteléket egyszerűen összeturmixoljuk. Igen, egy tálba tesszük és egyszerűen csomómentesre botmixerrel összekeverjük!
- a tészta tetejére öntjük a tölteléket
- a tetejére formázzuk a tészta maradékát
- betesszük a sütőbe 150 fokra állítjuk
- 10 perc után kivesszük és a tetejére a mandulást tetőt ráöntjük és készre sütjük.
Nagyon finom! Szülinapi tortának is nagyon jó!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.