A galuskához:
20 dkg. liszt
2 tojás
4-5 nagy mángoldlevél
kávéskanál só
csipetnyi kurkuma
120 ml. víz
Sajtmártáshoz:
2 dl. tej
1 teáskanál liszt
1 evőkanál olivaolaj
kevés friss őrölt bors
10 dkg. reszelt trappista sajt
A tetejére:
reszelt sajt
A mángoldleveleket megszabadítom a levélnyéltől és a vastag főerétől, a többi részét összedarabolom. A galuska többi hozzávalójából egy kanál segítségével összedolgozom a tésztát, de ügyeljünk arra, hogy nem kell jól kidolgozni, s ne hagyjuk sokáig állni. A tésztát kifőzzük..
Az olajból, lisztből rántást készítümk, felöntjük a tejjel. Borsozzuk, majd mikor megfőtt a fehérmártásunk, beleszórjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük, hogy felolvadjon a sajt.
A mártást összekeverjük a kifőzött galuskával, s azon melegében tálaljuk. A tetejére reszelt sajtot hintünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.