maradék főtt hús
maradék kirántott hús
maradék csibehús a pörköltből
1 ek főtt burgonya
só, bors
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
A panírozáshoz:
zsemlemorzsa
Ledaráljuk a maradék húsokat a húsdarálón, majd a vöröshagymát is átnyomjuk rajta. A darált húshoz adjuk a lereszelt fokhagymát, a sót, a borsot, a burgonyát is. Ha nem állna össze a massza, egy nyers tojást is rakhatunk bele. Egy másik tálba öntjük a zsemlemorzsát, a masszából csipünk egy darabot, golyóvá formáljuk és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Kezünkkel vagy egy sütőlapát segítségével akár húspogácsákat is süthetünk belőle. Egy serpenyőben bő olajat hevitünk, majd a forró olajban kisütjük mindkét oldalukat. Bármilyen köret jól illik hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.