A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk szűrőben lecsöpögni.
A szalonnát apró csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk és kiszedjük a zsírból.
A sonkát apróra kockázzuk, a megtisztított újhagymát szárával együtt felkarikázzuk.
Egy kisebb méretű tepsit kikenünk a margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával.
Az aljára fektetjük a brokkolit, meghintjük sóval, szerecsendióval.
Az 5 dkg margarint egy lábasban felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk és felöntve a tejjel, sűrűre főzzük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
Mikor levettük a tűzről, még forrón belenyomjuk a tömlős sajtot, jól elkeverjük bene, majd beleszórjuk a sonkát.
Beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és a karikára vágott újhagymát, alaposan összekeverjük és szépen a brokkolira simítjuk.
A tetejére szórjuk a pirított szalonnát és megszórjuk kevéske reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.