800 gr marhacomb, vagy lapocka
100 gr jó húsos füstölt szalonna
50 gr vaj
5 evőkanál olaj
só
örölt feketebors
1, 5 dc víz
A kapormártáshoz:
Egy nagy csokor kapor
50 gr vaj
3 evőkanál rétesliszt
5 dc 10 % - os főzőtejszín
2 dc 30 % - os tejszín
1 dc víz
só
A hártyáktól megtisztított húst megmosom, és egy száraz konyharuhával szárazra törölgetem. Egy éles hosszú késsel lyukakat szúrok bele, és megspékelem a füstölt szalonna szeletekkel, megsózom, megborsozom, és puha vajjal jól bedörzsölöm. Mélyebb serpenyőben előre felforrósított olajon hirtelen minden oldaláról megsütöm, ez által a finom íze a húsnak a belsejében marad a sütés után is.Aztán a serpenyőbe öntök 1, 5 dc vizet, letakarom a fedelével, előmelegített sütőbe tolom, és 180 fokon sütöm 1, 5 órát. Amíg a hús sül, elkészítem a kapormártást.
A kaprot apróra vágom, az olvasztott vajon egy pár percig megpárolom. A tejszíneket a liszttel összeturmixolom, és állandó kevergetés mellett a kaporra öntöm. Megsózom ízlés szerint. Szintén állandó kevergetés mellett főzöm egy keveset, úgy 5 percet, ha sűrű, öntök hozzá vizet.
A húst csak a tálalás előtt szeletelem fel, nehogy kiszáradjon.
Ez az étel a knédlivel a legfinomabb. Kívánok hozzá jó étvágyat mindenkinek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.