Nagyon egyszerű, olcsó, kiadós és finom süti, a család új kedvence lett.
Mézes lapok:2 db tojás, 2 evőkanál méz, 5 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 1 kiskáskanál szódabikarbóna, 20 dkg cukor, 40 dkg liszt.
Krém: 4 evőkanál liszt, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg vaj; 1 dl rum.
1. A tojást, mézet, vajat és cukrot gőz fölött alaposan összedolgozzuk, majd a masszát kihűtjük. Amikor már langyos, hozzáadjuk a kakaót és a szódabikarbónát, majd belegyúrjuk a lisztet – rugalmas tésztát kell nyernünk.
2. A tésztát öt egyenlő részre osztjuk, majd egyenként tepsi nagyságú méretre nyújtjuk. Sütőpapírra téve tepsi hátán megsütjük a lapokat.
3. Amíg a mézes lapok sülnek, elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, sűrű alapkrémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd habverővel hozzádolgozzuk az alapkrémhez.
4. A lapokat megspricceljük, vagy kenőtollal vékonyan lekenjük rummal, majd a krémmel megtöltjük a mézes-kakaós lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson krém.
5. A maradék krém felébe kevés kakaót kavarunk, majd a sütemény tetejére kanalazzuk felváltva a fehér krémmel. Végül villával szétkenjük a krémet a sütemény tetején úgy, hogy minta rajzolódjon ki rajta.
6. Csak azután szeleteljük miután a mézes lapok megpuhultak.
Nagyon egyszerű, olcsó, kiadós és finom süti, a család új kedvence lett.
Nagyon szép!Gratulálok!
Izsu: Valóban kiadós és finom süti, egyszerűnek viszont nem mondanám. :)) Legalábbis számomra nem egyszerű, mert nem igazán vagyok barátságban a mézeslap nyújtásával. :)))) Katalin: Köszönöm az elismerést!
Én úgy tudom, hogy az igazi marlenkába sűrített tej kell.
Ibolya: Jól tudod, az igazi marlenka sűrített tejjel készül valóban. Csakhogy nem volt az egész városban sűrített tej, a tejsűrítés hosszadalmas folyamat, idő nem volt, improvizálni kellett. Ezért is írtam a címbe: marlenka vajas krémmel. :)
Na már végre valahára, egyszerűbben elkészíthető igazán finom Marlenkát hozott valaki! Köszi!
Szívesen! Azért egyszer, amikor sok időm lesz, kipróbálom a sűrített tejes eredeti változatot is. :)
Én is kifogom próbálni, mert nagyon jól néz ki és biztos hogy finom is. Valóban olvastam én is, hogy a sűrített tejjel sokkal tovább tart elkészíteni. Gratulálok!
Bocsi, de bztos, hogy egy személyre szól a "hozzávalók"? Egy személynek a 40 dkg liszt picit soknak tűnik :) Egyébként ki fogom próbálni, mert a 4 éves unokám meg van "veszve" a bolti Marlenka golyóért :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.