1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 gr
500 g félzsíros túró
1 dl tejföl
5 ek cukor
só csipetnyi
2 db tojás
1 ek búzadara
1 db reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
2 ek. vaj, vagy olaj a tészta bekenéséhez
A Tante Fanny rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
A réteslap egy rétegét rátesszük egy nedves konyharuhára, majd olvasztott vajjal, vagy olajjal megkenjük.
A másik réteslapot 90 fokkal elfordítva rehelyezzük, majd hasonlóan a harmadik lapot ismételjük meg.
Alsó egynegyedére helyezzük a tölteléket, a tészta széleket tojással bekenjük, és a konyharuháral segítve óvatosan feltekerjük. ( a tészta szélét behajtjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki ).
A sütőt 200 C fokra felmelegítjük, és aranysárgára sütjük.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, cukrot, sót, tojást, búzadarát, megtisztított mazsolát, citromhéj reszeléket jól összekeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.