A hozzávalókat felaprítottam. A hagymát negyed karikákra, a répát karikára, a cukkinit negyed cikkelyekre, a gombát szeletekre, a paprikát csíkokra, a paradicsomot, a lehető legapróbbra vágtam. A fokhagymát kés lapjával szétnyomtam, majd felaprítottam. az újhagymákat a zöldjével együtt karikára vágtam. Kevés olíva olajon a hagymát, és a fokhagymát kicsit dinszteltem, majd a répát hozzáadva megsóztam, és felöntöttem a borral. Rövid idő után beletettem, a napon szárított paradicsomot is, és a házi pizzaszószt. (ez helyettesíthető natúr paradicsomszósszal is.) Felöntöttem kevés zöldség alaplével, majd rászórtam a szárított oregánót. Belekerült a cukkini is, valamint kis idővel ezután a szeletelt gomba is. Rászórtam a karikázott újhagymát, majd legvégén a durvára aprított bazsalikom is belekerült. Ezzel csak összeforraltam, majd fedőt tettem rá, és hagytam összeérni az ízeket. Közben fodros nagykocka tésztát (tagliatelle) főztem ki hozzá, sós, lobogó vízben, majd leöblítettem, leszűrtem, és a ragut ráhalmozva tálaltam. Újhagymakarikákkal, bazsalikomlevéllel díszítettem, de akár tálalhattam volna reszelt parmezán, vagy más félkemény sajttal, esetleg morzsolt mozzarellával is.
Utólag jutott eszembe, hogy akaratomon kívül, vegetáriánus ételt készítettem, ami nagyon finomra sikerült. Ha van otthon valamilyen husi, tegyetek bele bátran.
A napon szárított paradicsom receptemet is megtaláljátok az oldalon!