Hozzávalók:
2 személyre 2 db 6 dkg -os zabpelyhes, teljeskiörlésű lisztből készült bagett
8 dkg füstölt főtt borsos pisztráng (kapható az Aldiban,de nagyáruházakban is)
10 dkg füstölt sajt (karaván)
kb 5 db száras kapribogyó
1/2 db piros kaliforniai paprika
1/2 db sárga kaliforniai paprika
1 db lilahagyma nagyobb méretű,vagy két kisebb
3-4 dkg galambbegysaláta (madársaláta)8 db
só egy kevés
1-2 db paradicsom érett legyen,de kemény
2 ek vaj
1 ek balzsamecetkrém
1 ek balzsamecet fehér
Elkészítése:
A bagetteket ferde szeletekre vágjuk,és a vajon serpenyőben átpirítjuk mindkét oldalát.A paprikákat felcsíkozzuk,és a paradicsomot felkarikázzuk. A lilahagymát apró kockákra vágjuk, és megöntözzzük fehér balzsamecettel, sózzuk, enyhén borsozzzuk.A halat csíkokra vágjuk,annyi darabra ahány szelet bagettet sütöttünk.Vagyis nálam 5 db a végeit nem használjuk fel.A bagetteket hosszúkás tálra sorba rendezzük, és mindegyikre paradicsomkarikát teszünk.Erre jön egy csík hal, kisrudacska sajt, sárga paprika,és egy száras kapribogyó.A tálra kupacoljuk a levétől lecsorgatott lilahagyma kockákat. Madársalátával, piros kaliforniai paprikával diszítjük tálunkat.A hagymakupacokra csorgassunk még sötét balzsamecetkrémet,hogy ízletesebb,és mutatósabb is legyen.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.