Hozzávalók 6 személyre:
1 fej karfiol
3 szál sárgarépa
3 szál gyökér /fehér répa/
1 fej vöröshagyma
4-5 levél medvehagyma
1/4 zeller
petrezselyem zöld
1 db paradicsom /elhagyható/
1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
1 kis pohár tejföl
2 ek.finom liszt
5 dkg eperlevél
2 ek.étolaj
1 kk..pirospaprika
őrölt fehér bors
étlízesítő
só
Előkészítés:A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk. A karfiolt megmossuk,rózsáira szedjük. A medvehagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket és a medvehagymát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Beletesszük a karfiolt,egész vöröshagymát,pirospaprikát. Felöntjük vízzel és puhára főzzük. Mielőtt teljesen puha lenne beletesszük a tésztát és a petrezselymet. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Habarás előtt kivesszük a vöröshagymát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.