Tésztához:50 dkg liszt,1 ek.só,25dkg RÁMA,1 db tojás, 3/4 doboz tejfől (175gr-os ból)1/2 dl tej,1 kk.cukor,2,5 dkg élesztő.
Kenéshez:1 csomag medvehagyma és 10 dkg RÁMA.
1 db tojás a lekenéshez és szezánmag a szóráshoz.
A tésztát összedolgozom és 1 órát hűtőben pihentetem.
A medvehagymát apróra vágom.
A tésztát 5 mm-re kinyújtani majd megkenem a vajjal és rászorom az aprított medvehagymát.
Hajtogatom majd pihentetem letakarva 1/2 órát.Ezt 3X ismétlem.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom és kockára vagy pogácsa szaggatóval kisszaggatom.
Tetejét lekenem a felvert tojással és megszorom szezánmaggal.
Előmelegitett sütőben 200' 15'szép pirosra sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.