25 dk Rama, 20 dk kristálycukor, 5 db tojássárgája, 1 csipet só, 40 dk liszt, 1 cs sütőpor
Krém: Először ezt kell elkészíteni!
2 cs tejszínízű pudingpor, 8 csapott evőkanál kristálycukor, 5 dl meggylé, 40 dk tejföl, 5 db tojásfehérje hab, egy csipet fahéj, és kb 40 dk fejtett meggy (én fagyasztottat használtam és ha kiolvad éppen ennyi leve lett, ha kevesebb akkor vízzel pótolni lehet)
A pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral, majd ha langyos akkor hozzáadjuk a tejfölt és a tojások felvert habját és a fahéjat.
Tészta: A hozzávalókat jól eldolgozzuk és 60-40 százalékban osztva a 60 %-ot szilikonos lisztes papíron a tepsi méretére kinyújtjuk és belehelyezzük (27x38-as) majd az elkészített krémet ráteszük és a meggyet a krém tetejére igazítjuk, a 40% tésztával rácsozzuk. 200 fokra előmelegített sütöben 35-40 percig sütjük (meggy miatt tovább kell mint a tútósat) 200 fokról 10 perc után 170 fokra lentebb veszük és ha szép piros akkor kiveszük, figyeljünk rá, mert a sütők nem egyformán sütnek ha szükséges lentebb kell venni a hőfokot hogy ne égjen meg a teteje. Ha kész kiveszük és vaniliás porcukorral megszórjuk, másnap szeleteljük. Ez is nagyon finom lett! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.