Tésztához:
5 dkg cukor
tej
1 evőkanál kakaópor
5 dkg zsír vagy sütőmargarin
1/2 sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
Piskóta:
4 db tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl víz
1 kk. szódabikarbóna
Krém:
magozott meggy
konyakmeggy vagy rum aroma
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1/2 liter tej
1 margarin /25 dkg/
Csokimáz:
2 db tortabevonó
1 dl víz
2-3 dkg margarin
A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból vagy sütőmargarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggy vagy rumaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük,majd a meggyet is beleforgatjuk. A krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tortabevonót,vizet,margarint gőz fölé tesszük,kevergetjük és amikor sima,folyékony masszát kapunk,a sütemény tetejére tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.