Kedves Garden! Ez a recept fantasztikus!Gratulálok!Ki fogom próbálni!
Tészta:
20 dkg margarin
50 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
20 dkg cukor
2 dl tejföl
Töltelék:
3 üveg magozott meggy
Krém:
6 dl tejszin
2 cs. habfixáló
25 dkg kókuszreszelék / 15 dkg krémbe 10 dkg diszítéshez/
Tésztához a lisztet a sütőporral cukorral elkeverjük majd elmorzsoljuk a margarinnal tejföllel jól összegyúrjuk.
Konyharuhával letarkarjuk és 1 órahosszára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 15 egyenlő részre vágjuk a tésztát. Erősen lisztezett gyúródeszkán 12 x 30 cm-es lappá nyújtjuk egyenként.
Minden lapra jól lecsepegtetett meggyet teszünk, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy hogy legyen szorosan egymás mellé teszünk először 5 rudat, majd egy kis hely kihagyásával a tepsiben 4 rudat 3 rudat 2 rudat és végül 1 rudat.
És úgy sütjük meg, közepes lángon.
Csak annyi rudat töltsünk meg egyszerre, amennyi a tepsinkben elfér.
A meggy hajlamos egy kicsit eláztatni a tésztát ha sokáig sütés nélkül áll.
Tejszint a habfixálóval felverjük majd hozzáadjuk a 15 dkg kókuszreszeléket.
A teljesen kihűlt rudakat összeragasztjuk a tejszines krémmel.
Süteményes tálra tesszük az 5 rúdból álló részt megkenjük krémmel majd a 4 rúdból álló részt tesszük a krémre ismét megkenjük krémmel majd a 4 rúdból állót tesszük rá ismét krém majd a 3 rúdból álló részt tesszük rá ismét krém majd a 2 rúdból álló részt teszük rá krém és végül az 1 rudat.
Minden oldalát befedjük a megmaradt krémmel és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Pár szem meggyel díszitjük.
Pár óra hosszát pihentetjük és utána szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.