Ez az unokám kedvence, gyakran készítem, villámgyorsan elfogy, ha meg nem, akkor elpakolja és hazaviszi. Koszi! Gyonyoru!
A tésztához:
50 dkg finom liszt
30 dkg margarin
1,5 dl tejföl
3 db tojás sárgája
10 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
A töltelékhez:
2 ü magozott meggy /2x720 ml befőtt/
2 ek.búzadara
1/2ü. rumaroma
15 dkg porcukor
A tetejére a kenéshez:
1 db tojás
porcukor
Előkészítés: A tészta hozzávalóit begyúrjuk, két cipót formázunk belőle. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük, majd az aromába áztatjuk.
Elkészítés: Az egyik cipót a tepsink méretére nyújtjuk és az aljára tesszük,megszórjuk egy evőkanál búzadarával. Ráterítjük a meggyet és rászórjuk a maradék búzadarát. Kinyújtjuk a másik lapot és a töltelékre terítjük. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.