· 1 tojás
· csipetnyi sütőpor
· 20 dkg liszt
· 8 dkg porcukor
· 10 dkg vaj
· Középső réteghez:
· 2 dl tejföl
· 3 ek cukor
· 3 dl tej
· 1 tasak vaníliás pudingpor
· Tetejére:
· 1 ü kimagozott meggy befőtt
· 4 dl meggykompót lé
· 2 cs zselatinpor
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat.
2. Összegyúrjuk és kis ideig pihenni hagyjuk.
3. 1 cm vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
4. A tejjel és a cukorral sűrű vaníliapudingot főzünk, hozzákeverjük a tejfölt és rásimítjuk a tésztára.
5. Rászórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
6. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
7. Mikor készen van, a meggyléből és a tortazseléből, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük a sűrű zselatint és még a meleg süteményre öntjük.
8. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
Tipp :Készen kapható gyümölcs zselatint az elkészítés módja szerint is tehetünk rá
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.