20dkg vaj
25 dkg porcukor
csipet só
25 dkg túró
4 tojás
2 dl tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 cs puncs puding
1 dl rum
50 dkg dkg meggy ,befőtt is jó lecsepegtetve
szóráshoz porcukor
Tetejére
Vaníliás cukorral elkevert porcukor
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük .Ezután egy kis rumba beáztatom és ebben hagyom egy picit állni .
A vajat habosra keverjük
a porcukorral, adunk hozzá
egy csipet sót, majd tovább keverjük
a túróval és a
4 tojással, amiket egyenként adunk a tésztához. Következik
2 dl tejföl,
1 cs. vaníliás cukor,a
reszelt citromhéj. Legvégül a pudinggal elkevert
lisztet adjuk hozzá, amit előzőleg
a sütőporral is össze kevertünk . A masszát öntsük egy 27x32-es méretű tepsibe (vajazzuk ki, vagy tegyünk bele sütőpapírt).
Az 50 dkg meggyet miután a rumba beáztattuk ismét lecsepegtetjük és nyomkodjuk a tésztára. Szórjuk meg
porcukorral l és 180 fokon kb 35 percig süssük. (tűpróba!)Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük
Nagyon finom saját receptem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.