Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg finomliszt, 15 dkg ráma
7,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek kakaó
1 tojás
1 csomag sütőpor
Töltelék:
0,5 kg ricotta, vagy sima túró
1 ek tejföl
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)
Elkészítése:
Egy tálba rakjuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a felkockázott margarint. Tenyerünk között alaposan elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal. Ezután hozzáütjük a tojást, és összeállítjuk a tésztát. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, hogy a tészta könnyebben összeálljon. Az így elkészült alapot legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.
A töltelékhez a túrót a cukrokat, a tejfölt és a két tojást, reszelt a citrom héját és hozzárakjuk a meggyet is. Alaposan összekeverjük.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét egy kisebb, kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Az alját hegyes villával kiszurkáljuk, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrótölteléket. Ezután a maradék tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük a töltelék tetejére. Előmelegítet sütőbe 170 fokon sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.