ez biztos finom
Hozzávalók
100 g étcsokoládé
120 g vaj
150 g kristálycukor
4 db tojás
150 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
300 g krémes túró
1 csomag vaníliacukor
400 g fagyasztott meggy
csipet só
ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A csokoládét kisebb darabokra törjük, elkeverjük a vajjal és gőzfürdő felett felolvasztjuk.
2 tojást és 50 g cukrot kézi robotgéppel habosra verünk, hozzáadjuk a csipet sót és a vaníliacukrot. Végül beledolgozzuk a felolvasztott csokoládét és a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet addig dolgozzuk, amíg szépen, egységes masszává nem áll össze.
Az elkészült tészta 1/3 részét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük. Én kisebb tepsit használtam. Ha nagyobb tepsiben szeretnénk készíteni, akkor a hozzávalókat érdemes megduplázni.
A túrót 2 tojással és a maradék cukorral krémesre dolgozzuk. Rávisszük a csokoládés tésztára és rászórjuk a meggy felét. A meggyet ízlés szerint cukrozhatjuk. Erre kerül a csokoládés tészta következő 1/3 része, a maradék meggy, végül befedjük a maradék tésztával. A tészta felületén késsel vagy villával tetszés szerinti mintákat készítünk.
A süteményt 180 fokon 40-50 percig sütjük. Most dupla adagot csináltam, túróból legközelebb 90 dkg teszek bele. Csak 50 dkg volt itthon de nagyon finom lett így is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.