Jaj, ne már, most eszembe juttattad a fagyit! Nekem ilyen kell! De ha nincs fagyigépem, akkor hogy csináljam?
A magozott, leszűrt meggyet bot-mixerrel pépesítjük, és belekeverjük az étkezési keményítőt.
A meggybefőtt levében a cukrot – kis lángon – elolvasztjuk, a meggy-mixet beletesszük és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük (híg puding állag). Levesszük, és jól kihűtjük.
A tejszínből habot verünk és a meggyes anyagba forgatjuk.
Fagylaltgépbe öntjük, mikor majdnem kész, a reszelt étcsokoládét is hozzáöntjük, és a kívánt állagra elkészítjük a fagylaltot. (10-12 gombóc) - Mélyhűtőbe tesszük.
(Saját recept)
Jaj, ne már, most eszembe juttattad a fagyit! Nekem ilyen kell! De ha nincs fagyigépem, akkor hogy csináljam?
Odáig elkészíted, hogy beleforgatod a habot. Robotgéppel átkevered, utána beteszed egy dobozba, be a mélyhűtőbe. Egy-két óránként robotgéppel átdolgozod, 3-4 alkalommal. Nem olyan veszélyes, megéri (eddig én is így csináltam).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.