Nagyon s.jól néz ki ez a leve
40 dkg meggy (vagy 7 dl-es meggybefőtt)
1 csipet őrölt fahéj
1 ek cukor
5 dl víz
3 dl tej
1 evőkanál finomliszt
1 dl habtejszín (nem fontos)
A meggyet kimagozzuk, vagy 1 üveg magozott meggybefőttet kibontunk, és lábosba öntjük. Hozzáadunk 1 csipet fahéjat, 1 evőkanál kristálycukrot, kb. fél liter vizet, majd felforraljuk.
Közben kb. 1 lapos evőkanál lisztet kikeverünk 3 dl tejjel, hőkiegyenlítéssel hozzáöntjük a leveshez.
Visszatesszük a tűzhelyre, és kb. 5-8 perc forralás után elzárjuk alatta a tüzet. Nagy melegben lehet előző este elkészíteni, lehűteni, és másnapra hidegen tálaljuk.
A tányérokba díszítésként kínálhatunk hozzá habtejszínt. Nagyon mutatós, és nagyon finom. Főleg ahol kisgyerekek vannak, mert akkor biztos szívesebben megeszik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.