Ó,gyerekkorom egyik kedvenc íze!!!:)
2,6 kg magvas meggy
kávéskanál szalicil
2 kg kristály cukor
1 kávéskanál citromsav
1 l víz.
A meggyet kb 1 órára beáztattam vizbe, majd jól megmostam és magvazo géppel kimagvaztam, a kezemmel jól öszenyomkodtam, tettem bele egy kávés kanál vizben föloldott citromsavat és 1 l vízet, letakartam és szoba hőmérsékleten 3 napig hagytam álni.
Majd agy sűrű függöny darabon átszürtem és kinyomkodtam a meggy darabokat zacsiba tettem és a hűtöbe raktam (jó lesz sütibe) a levét fölraktam 2 kg kristály cukorral föni 30 percig majd a végén beleraktam a szalicilt, forrón üvegekbe töltöttem, majd 1 napra pokrócba csavartam. Nagyon finom szőrpi lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.