Nagyon finom,és nagyon szép,jo kiados,a gyerekek imádjak <3
6 db tojás
6 evökanál kristálycukor
1 tasak vaníliacukor
12 dkg lisztet
fél csomag sütőpor
pekándió pár szem
krém:
2 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
25 dkg teavaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg durvára tördelt mogyorót vagy diót
35 dkg magozott meggy
10 dkg mazsola
1 dl rum
6 tojássárgáját habosra keverünk 6 evökanál kristálycukorral és egy vaníliáscukorral.
12 dkg lisztet egy tálba szitálunk és elkeverünk fél csomag sütöporral.
A tojások fehérjéböl kemény habot készítünk. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a kemény tojásfehérjét, majd következik a maradék liszt.
Óvatosan összedolgozzuk, úgy, hogy a hab össze ne törjön. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és 200 C fokra elömelegített sütöben megsütjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, majd nedves konyharuhába feltekerve hagyjuk kihülni.
A krémhez a 2 dl tejet , 10 dkg porcukorral és 10 dkg kakaóporral folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd kihütjük. Ezután kikeverünk 25 dkg teavajat és a kihült kakaós masszával jól összemixeljük.
Egy kis lábasban 10 dkg kristálycukrot teljesen felolvasztunk, karamellizálunk és ezután hozzáadunk 10 dkg durvára tördelt mogyorót vagy diót. A forró grillázst kivajazott tányérra, vagy deszkára öntjük, majd ha kihült , apróra tördeljük. A kakaókrémet elkeverjük a grillázzsal, 35 dkg magozott meggyel és 10 dkg rumban áztatott mazsolával.
A krémet elsimítjuk a piskótán, majd feltekerjük és hütöben hülni, dermedni hagyjuk.
Ezután megszórjuk vaníliásporcukorral ,ujjnyi vastagra szeleteljük és egy pekándióval díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.