Tortalaphoz:
6 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 14 dkg liszt, 1 csomag bourbon vaniliás cukor, 1 csomag sütőpor, 14 dkg kristálycukor
24 cm-es tortaforma ( kapcsos )-kivajazva, belisztezve
Krém:
2 csomag pudingpor, lehetőleg étcsokoládés, 0,5 liter tej, 8 evőkanál cukor, 25 dkg rama
Mentalevelek, illetve a képen látható torta fedőlapja-készen vehető mintás ostyalap ( Bevonható a torta tetszőlegesen csokimázzal , illetve krémmel :-))
A tojássárgákat a cukorral elkezdjük keverni , majd hozzáadagoljuk a kakaóport, a lisztet , a sütőport, és simára kavarjuk.
A tojásfehérjéket a bourbon vaniliával kemény habbá dolgozzuk, és összevegyítjük a lisztes masszával.
Kisütjük a tortalapot előmelegített sütőben.
A pudingport megfőzzük, amint kihűlt összekeverjük a ramaval.
3 lapot vágunk, ha a tortalap kihűlt. Megtöltjük a krémmel, az ostyát ráhelyezzük a tortalap tetejére, vékonyan kenünk alá krémet, úgy helyezzük rá, és egy kis szintelen tortazselével leöntjük. Kedvünkre dekorálgatjuk a friss mentalevelekkel.
Jó sütögetést :-)
Ezt a tortát a kislányom szülinapjára sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.