Nagyon guszta.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás, 40 dkg porcukor
- 40 dkg rétesliszt
- 15 ek víz (meleg)
- 10 ek étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek víz (meleg)
- 2 dkg vaj (formához)
- 1 csapott ek. finomliszt (formához)
Krém:
- 1 tasak puncs pudingpor
- 2 dl tej, 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 0.5 dl rumaroma
Máz:
- 5 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ek cukor
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg vaj (fagyos)
A piskót elkészítése:
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
Én mindkét őzgerinc formát kibéleltem sütőpapírral, úgy hogy kicsit kilógjon,s beleöntöttem, majd megsütöttem. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, kb. 180 C-fokra, kb. jó 30-40 perc alatt elkészül, de azért tűpróba szükséges. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Krém:
A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük.
Tipp:
Robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
Összeállítás:
Én mind a két megsült sütit hosszában 3 felé vágtam, s a sárga tészta közepére raktam 1 barnát, s a barna tészta közepébe pedig 1 sárga tésztát, s úgy kentem meg a töltelékkel ezeket a süti rudakat. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Máz:
A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos
vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket.
Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk.
Csokival is bevonhatjuk.
Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos.
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.