· 1 fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 50dkg darált pulykahús( sertés vagy más hús is megfelel )
· 1 hámozott paradicsom vagy konzerv
· 2 doboz vörösbab konzerv
· 1 doboz kukorica konzerv
· 2 nyomat ketchup
· 1 nyomat piros arany
· 1 tk só
· 1 tk őrölt piros paprika
· 1 kk chili
· 1 kk oregáno
· 3 evk olaj
· Mexikói chilis bab Rafinéria ízesítő
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha kell vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és utófűszerezünk. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörösbab és kukorica konzervet (mert fémes íze van a levének) és az egészet jól összeforraljuk.Ezután óvatosan még belekeverek egy Mexikói chilis bab Rafinéria ízesítőt .
Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel, sóval, borssal.
Tésztát főzünk hozzá legalább is így is nagyon szeretjük .Másik kedvelt verziónk a pirítós kenyérre rakva reszelt sajttal megszórva .
Jó étvágyat .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.