4 db kicsontozott csirkemell
1 hagyma apróra vágva
225ml tejszín
125gr reszelt /cheddar/ sajt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál őrölt bors
1/2 teáskanál só
400 gr paradicsomüré
125 ml víz
1 evőkanál csilipor
5 evőkanál apróra vágott zöld paprika
1 gerezd fokhagyma-aprítva
85 gr reszelt/cheddar/ sajt
8 tortillalap
300 gr salsa mártás
A csirkedarabokat közepes lángon-tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk-mindkét oldalát,/ nem kell, hogy átsüljön/ majd apró kockákra vágjuk, visszatesszük a serpenyőbe.Adjuk hozzá a fokhagymát, öntsük rá a tejszínt, a 125gr sajtot, petrezselymet, oregánót, sót, borsot.Keverjük össze, hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon.Keverjük hozzá a paradicsompürét, vizet, csiliport, zöldpaprikát.A 8 tortillalapon elosztjuk a tölteléket, majd a tortillák két szélét összehajtjuk, nagy tepsibe helyezzük.Öntsük rá a tortillákra a salsa mártást, és szórjuk rá a sajtot.Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, 10 percig állni hagyjuk.Zöld petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.