A tésztához:
60 dkg liszt
15 dkg porcukor
9 dkg zsír
2 tojás
4 ek méz
4 ek tej
1 tk szódabikarbóna
A toltelékhez:
6 dl tej
3 tojássárgája
4 púpozott ek liszt
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 tojásfehérje
www.toldifuszer.hu
1. A tésztához a mézet felolvasztjuk és hagyjuk hulni.
2. A lisztet osszekeverjuk a porcukorral, a szódabikarbónával, majd a zsírt elmorzsoljuk benne.
3. Kis fészket csinálunk, a tojást, a tejet és a kihult mézet a kozepébe tesszuk és puha tésztát gyúrunk belole.
4. 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátulján elomelegített sutoben 190 fokon mind a 4 lapot kisutjuk egymás után.
5. A lapokat akkorára nyújtsuk ki, mint amekkora a tepsi hátulja (30X34 cm). Ha nagyobbra sikerul, akkor vágjuk le a szélét a sutés elott, mert akkor konnyebb lesz lecsúsztatni a tepsi hátuljáról a megsult tésztát. (Késsel alá lehet nyúlni, és szépen lecsúszik a tepsirol.)
6. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjuk.
7. A tejet feltesszuk melegedni, belekeverjuk a tojásos masszánkat és suru pudingot fozunk belole. Hagyjuk hulni.
8. A margarint és a porcukrot habosra keverjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjuk.
9. Amikor a pudingunk kihult, eloszor a vajas krémmel jól osszekeverjuk, majd a habot óvatosan belekeverjuk.
10. Ezzel a krémmel toltjuk meg a lapokat.
11. Egy éjszakát áll és másnap megpuhul a krémtol a tészta, és lehet tetszolegesen szeletelni és fogyasztani.
(Eredeti recept: editkonyhaja)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.