2 db tojás, 24 dkg méz, 10 dkg cukor, 8 ek olvasztott zsír,
50 dk finomliszt, 2 kk szódabikarbóna,1 dkg mézes fűszerkeverék, 1 citrom reszelt héja
Máz: 3 db tojásfehérje, 30 dk porcukor , 1/2 citrom leve
A tojásokat a mézzel, cukorral és a zsírral nagyon jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Jól összegyúrjuk és kis golyókat formázunk belőle. Nekem 2 tepsivel lett. A tepsibe sütőpapírt teszünk és erre rakjuk a kis golyóka, majd egy picit meglapítjuk őket. 190 fokon sütjük, ne száritsuk ki! (amikor már nem puha a teteje kivehetjük, és addigra felverjük a tojásfehérjéket a cukorral és egyenként megforgatjuk benne a még meleg kisűlt mézeseket,. Én visszatettem a sütőpapírra és a sütőben alacsony hőfokon szárítottam, majd megfordítottam és az alját is szárítani kell egy picit. Nagyon finom lett, most sütötte előszőr, Ibolya Farkasné receptje alapján. Nagyon köszönöm neki!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.